Prijedlog o izboru i imenovanju ministra hrvatskih branitelja

Hrvatski generalski zbor izvršio je analizu trenutnog stanja u Republici Hrvatskoj te se osjetio odgovornim i pozvanim da uputi svoj jasan stav o izboru ministra hrvatskih branitelja. Svoj prijedlog o izboru i imenovanju uputio je predsjedniku Vlade Republike Hrvatske te prvom potpredsjedniku Vlade i potpredsjedniku Vlade.  Izvorni tekst dopisa možete pročitati u nastavku.

 Cijenjeni gospodine predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

članovi Hrvatskog generalskog zbora su na svojoj sjednici upravnog odbora, održanoj 9. veljače ove godine, osjetili svoju odgovornost i dužnost uputiti Vam prijedlog o izboru i imenovanju ministra hrvatskih branitelja, kao i prvom potpredsjedniku Vlade gospodinu Tomislavu Karamarku i  potpredsjedniku Vlade gospodinu Boži Petrovu.

Neimenovanje ministra hrvatskih branitelja nakon konstituiranja Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, negativno utječe na braniteljsku populaciju i cjelokupno hrvatsko društvo.

Smatramo i čvrstog smo stava, kako ovu odgovornu, časnu i domoljubnu dužnost ministra hrvatskih branitelja mora obnašati general pobjedničke hrvatske vojske iz Domovinskog rata, koji bi svojim autoritetom i znanjem doprinio rješavanju cjelokupne problematike svih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te pridonio objedinjavanju i zajedništvu hrvatskog naroda.

Očekujemo Vaš poziv našem izaslanstvu na konstruktivan razgovor.

S poštovanjem,

     HRVATSKI  GENERALSKI  ZBOR

  Predsjednik Pavao Miljavac, general zbora