Čestitka novoimenovanom vojnom biskupu

Hrvatski generalski zbor uputio je novoimenovanom vojnom biskupu u Republici Hrvatskoj čestitku povodom imenovanja. U nastavku možete pročitati u cijelosti pismo čestitke:

Poštovani oče biskupe!

S velikom smo radošću primili vijest, kako Vas je papa Franjo izabrao i imenovao biskupom, novim vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj. Ta je vijest u našem Hrvatskom generalskom zboru primljena s velikim veseljem, jer vjerujemo, dragi oče biskupe, kako ćete u svojoj novoj službi, koju Vam je Crkva povjerila, ugrađivati ono što ste i do sada veoma snažno pokazivali – čvrstu vjeru i ljubav za Gospodina i Crkvu te za hrvatski narod, čiji Vam je boljitak uvijek bio na srcu.

Neka Vas darovi Duha Svetoga snaže u izazovima, koji Vas čekaju u službi vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj.

U ime svih članova Hrvatskog generalskog zbora i osobno, izražavamo Vam iskrene čestitke i najljepše želje te molimo obilje Gospodinova blagoslova za Vaš život i novu pastirsku službu.

Stojimo Vam na raspolaganju za otvorenu komunikaciju o svim pitanjima, te se veselimo susretu sa Vama. Ono što Vam mi možemo ponuditi jesu naše znanje i kompetencije te se nadamo, kako ćemo zajedničkom suradnjom doprinijeti promicanju vrijednosti Domovinskog rata kao jednog od temelja integriteta hrvatskog društva.

S izrazima osobitoga poštovanja,

za Hrvatski generalski zbor
predsjednik
Pavao Miljavac, general zbora