Posjet Ministarstvu obrane Republike Hrvatske

U petak, 8. travnja 2016., članovi Hrvatskog generalskog zbora, predvođenih predsjednikom, generalom zbora u mirovini Pavlom Miljavcem posjetili su Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Članove Hrvatskog generalskog zbora primio je ministar obrane Josip Buljević, a sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra obrane, Tomislav Ivić, te načelnik Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Mirko Šundov sa suradnicima.  

Tom prilikom razgovaralo se o aktualnim pitanjima u obrambenom sektoru, a načelnik Glavnog stožera, general Šundov sa suradnicima upoznao je članove Hrvatskog generalskog zbora sa planiranim projektima i aktivnostima Oružanih snaga RH u narednom razdoblju.

Ministar Buljević izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom, ujedno istaknuvši važnost intenziviranje buduće suradnje MORH-a i Hrvatskog generalskog zbora kako bi svi zajedno doprinijeli razvoju i unaprjeđenju Oružanih snaga RH, MORH-a te hrvatskog obrambenog i sigurnosnog sustava u cijelosti. "U svom radu nastojat ću koristiti koliko god je moguće vaše znanje i iskustvo," rekao je ministar Buljević članovima Hrvatskog generalskog zbora izrazivši želju da ovakvi susreti postanu uobičajeni, te da se suradnja nastavi organiziranjem tematskih skupova. U tom smislu odmah su dogovorena i dva uža stručna tima koji će u narednom razdoblju pokušati svojim znanjem i iskustvom pomoći u savladavanju izazova na području zrakoplovstva te vezano uz sigurnosne izazove u okruženju.

"Drago mi je što se susrećemo i razmjenjujemo mišljenja. Među vama su znalci koji mogu dati svoj doprinos izgradnji obrambenog sustava", rekao je general-pukovnik Mirko Šundov. 

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, general zbora u mirovni Pavao Miljavac zahvalio je ministru Buljeviću na pozivu i organizaciji današnjeg sastanka, istaknuo kako očekuje kvalitetnu suradnju te naglasio da Hrvatski generalski zbor ima kapacitete na koje Ministarstvo obrane može ozbiljno računati.

"Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što."

 

 

 

  

Udruga je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.