Posjet Ministarstvu branitlja

Radni sastanak je održan 25. ožujka 2016. u Ministarstvu branitelja. Tom prigodom ministar Medved je predstavio svoj tim bliskih suradnika te istaknuo najvažnije smjernice svog programa i zamolio svesrdnu pomoć u realizaciji istih. 

 Uz predstavnike Hrvatskog generalskog zbora sastanku su nazočili i predstavnici Udruge specijalne policije ATJ Lučko, Jedinice za posebne namjene Kumrovec i Specijalne jedinice policije Rakitje

Ministar Tomo Medved Istaknuo je da očekuje doprinos članova Hrvatskog generalskog zbora u aktivnom kreiranju politike prema hrvatskim braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata.

Kao temeljni problem nezadovoljstva hrvatskih branitelja istaknuta je pravna nesigurnost koja uzrokuje niz negativnih posljedica koje se odražavaju na zdravlje, obiteljski i društveni život hrvatskih branitelja; naglasak je stavio i na izradu nacionalne strategije očuvanja zdravlja hrvatskih branitelja; jedno od glavnih funkcionalnih područja bit će i rješavanje stambene problematike; planira intenzivirati i proces traženja nestalih osoba pronalaženjem novog modela traženja koji bi bio operativniji i učinkovitiji; izvijestio je prisutne da je već održao sastanak sa ministricom socijalne politike i mladih gospođom Juretić kako bi se novčana pomoć hrvatskim braniteljima vratila pod nadležnost Ministarstva branitelja; bitno funkcionalno područje biti će i zapošljavanje hrvatskih branitelja.

Uvažavajući prijedloge predstavnika, ministar je zamolio prisutne da za svaku radnu skupinu predlože i svoje kandidate te izrazio želju da se nada kako će buduća suradnja biti produktivna i uspješna.