NAJNOVIJE VIJESTI

Obljetnica osnutka 1. hrvatskog gardijskog zdruga

U subotu 1. travnja 2023. godine Svetom misom zadušnicom u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu u Zagrebu obilježen je 29. obljetnica osnutka 1. hrvatskog gardijskog zdruga i 32. obljetnica osnutka Bojne Zrinski. Nakon misnog slavlja bilo je organizirano prigodno druženje u prostorima i dvorištu Župe. Svečanosti je nazočilo izaslanstvo Hrvatskog gardijskog zbora.

32. obljetnica akcije “Plitvice”

Pred spomen obilježjem prvom poginulom hrvatskom redarstveniku na Plitvičkim jezerima Josipu Joviću, 31. ožujka 2023. obilježena je 32. obljetnica akcije „Plitvice“. Svečano obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika. Među brojnim delegacijama počast akciji dalo je i izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora koje je predvodio zamjenik predsjednika Hrvatskog generalskog zbora general Ljubo ćesić.

XIV. sjednica Upravnog odbora

U utorak 28. ožujka 2023. pod predsjedanjem predsjednika Marinka Krešića održana je 14. redovita sjednica Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora. Na sjednici su razmotrene aktivnosti u prethodnom razdoblju te raspravljene planirane aktivnosti u travnju mjesecu. Usvojen je i Poslovnik o radu Kadrovskog savjeta HGZ-a. Također se raspravljalo o tijeku priprema za Tematsku konferenciju o životu

hgz-site-adminNAJNOVIJE VIJESTI