Vijesti

Održana redovita Skupština Hrvatskog generalskog zbora

U subotu 30. studenoga 2019. godine u Zagrebu je održana redovita godišnja Skupština Hrvatskog generalskog zbora. Sjednica se odvijala pod predsjedanjem radnog predsjedništva na čelu kojeg je bio glavni tajnik Udruge Marinko Krešić.

Skupština je saslušala Izvješće o radu Hrvatskog generalskog zbora o radu u 2019. godini te financijsko izvješće za 2019. godinu koje je podnio predsjednik Udruge Pavao Miljavac te ih nakon rasprave jednoglasno prihvatila. Skupština je također jednoglasno prihvatila Izvješće o radu Nadzornog odbora u 2019. godini koje je podnio njegov predsjednik Josip Petrović. Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora razmotrio je dvogodišnju primjenu važećeg Statuta te uočio da su potrebne neke dopune i dorade pa je Skupštini predložio određene izmjene i dopune koje je obrazložio član Nadzornog odbora Krešimir Kašpar. Nakon rasprave Skupština je uz jedan glas protiv usvojila predložene izmjene i dopune Statuta. Skupštini je također predložen i tekst Kodeksa Hrvatskog generalskog zbora te ga je ista nakon rasprave  jednoglasno usvojila.

Nakon rasprave Skupština je također jednoglasno prihvatila Strateški plan Hrvatskog generalskog zbora za razdoblje od 2020. do 2027. godine te Operativni plan rada za 2020. godinu. Na prijedlog Upravnog odbora Skupština je jednoglasno razriješila Željka Sačića i Ivana Tolja članstva u Upravnom odboru te umjesto njih potvrdila kooptiranje Ante Urlića i Ante Vučića u Upravni odbor. Ivan Kapular i Darko Rukavina jednoglasno su razriješeni članstva u Nadzornom odboru, a nakon što je Mladen Vragotuk potvrđen kao kooptirani član, Skupština je  u Nadzorni odbor izabrala i Dubravka Halovanića. Završnu riječ dao je predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac, zahvalivši se svim nazočnima na sudjelovanju nakon čega je Skupština završila s radom. Svi materijali sa Skupštine bit će tijekom idućih dana sa naših stranica dostupni kako cjelokupnom članstvu tako i zainteresiranoj javnosti.

Tekst i fotografije: HGZ/S.Mihović

Krešimir KašparOdržana redovita Skupština Hrvatskog generalskog zbora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)