Vijesti

Poziv za sudjelovanje na konferenciji „Aktivno starenje kroz obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje“ 27. rujna 2021.

Hrvatski generalski zbor organizira tematsku konferenciju pod naslovom „Aktivno starenje kroz obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje“. Konferencija će se održati 27. rujna ove godine, u hotelu International, Zagreb, s početkom u 09:00 sati. Registracija sudionika Konferencije bit će od 08:30 do 09:00 sati.

Dosadašnje javne rasprave i prethodna Konferencija na temu „Druga karijera“ ukazali su na vrlo važnu činjenicu da je obrazovana braniteljska populacija od krucijalnog značaja za razvoj i prosperitet obrambeno-sigurnosne industrije, kao i za razvoj i njegovanje sigurnosne kulture među mladima.

Održana javna rasprava na temu predmetne Konferencije također je ukazala da u Hrvatskoj postoji zakonski okvir, institucije i programi koji podupiru mogućnost dodatnog obrazovanja za stjecanje novih znanja, vještina i kompetencija. Savjetovanje je , međutim, ukazalo i na činjenice da postoji prostor za unaprjeđenje komunikacije između umirovljeničke populacije i državnih institucija, posebice u fazi priprema za umirovljenje.

Svoj dolazak na Konferenciju potvrdili su predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Pučkog otvorenog učilišta Zagreb i Obrtničkog učilišta Zagreb.

Pozivamo vas da svojim dolaskom i aktivnim sudjelovanjem pomognete u promociji cjeloživotnogobrazovanja i učenja naše braniteljske populacije. U nastavku je program Konferencije:

Krešimir KašparPoziv za sudjelovanje na konferenciji „Aktivno starenje kroz obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje“ 27. rujna 2021.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)