Vijesti

Predsjednik Milanović primio novo vodstvo Hrvatskog generalskog zbora

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je 22. veljače 2022. predsjednika Hrvatskog generalskog zbora Marinka Krešića, zamjenika predsjednika Ljubu Ćesića i potpredsjednike Mladena Kruljca i Franu Tomičića.

Vodstvo Hrvatskog generalskog zbora predstavilo je predsjedniku Milanoviću svoj plan rada i aktivnosti koji, između ostalog, uključuje otvaranje Vojnog muzeja u Zagrebu, ustrojavanje ogranaka Hrvatskog generalskog zbora u Osijeku i Splitu te izradu Leksikona hrvatskih generala koji bi trebao biti javno predstavljen uoči ovogodišnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Na sastanku je rečeno kako Hrvatski generalski zbor planira i dalje provoditi aktivnosti u cilju zaštite ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja Domovinskog rata, kao i obilježavati važne obljetnice iz Domovinskog rata.

Prema riječima Marinka Krešića, Hrvatski generalski zbor neće se baviti dnevnom politikom, već će pripremati stručne vojne i sigurnosne analize koje mogu biti od koristi i državnim institucijama. U tom kontekstu najavili su i osnivanje svog Vijeća za strateška pitanja, kao i održavanje stručnih konferencija i okruglih stolova.

Uz Predsjednika Republike na sastanku su bili savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Tekst i foto: Ured Predsjednika Republike Hrvatske

Krešimir KašparPredsjednik Milanović primio novo vodstvo Hrvatskog generalskog zbora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)