Vijesti

Javna rasprava „Aktivno starenje kroz poljoprivrednu i akvakulturu“

U nizu aktivnosti u sklopu projekta „Kako ostarjeti,  a ne biti usamljen“ održana je 31. ožujka 2022. godine u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora javna rasprava pod nazivom „Aktivno starenje kroz poljoprivrednu i akvakulturu“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog Socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine. Cilj projekta je jačanje organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika.

Tematska rasprava obuhvatila je analizu potreba i mogućnosti za specifičnim proizvodima  iz područja poljoprivrede i akvakulture, kao i sociološku, psihološku i pravnu podlogu izgradnje druge karijere i/ili aktivnog starenja.

U javnoj raspravi sudjelovali su predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Udruge hrvatski gospodarski ekološki klub Mir, Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske kao i predstavnici zainteresirane javnosti.

Krešimir KašparJavna rasprava „Aktivno starenje kroz poljoprivrednu i akvakulturu“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)