Vijesti

Počast Janku Bobetku

Obilježavajući 19. obljetnicu smrti, izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno predsjednikom Marinkom Krešićem u petak 29. travnja 2022. u Sisku je odalo počast Janku Bobetku, stožernom generalu i načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Na njegovom grobu na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a Marinko Krešić tom je prilikom istaknuo kako je dolazak na grob obitelji Bobetko već tradicija, jer hrvatski generali svoga načelnika nikad neće zaboraviti, dodajući: “Naš Janko nam je u srcima i svaka godišnjica njegove smrti je spomen na njegovu veliku ljubav prema hrvatskom narodu, hrvatskim ratnicima i vojnicima”. Krešić je također najavio da će iduće godine na 20 obljetnicu smrti Hrvatski generalski zbor organizirati okrugli stol o Janku Bobetku, koji je to i zaslužio jer je vodio vojsku u pobjede te je Hrvatska zahvaljujući njemu izborila pobjedu.

Misa zadušnica

Izaslanstvo je nazočilo i Svetoj misi za pokojnog generala Bobetka, kod kapele sv. Mihaela u njegovom rodnom Crncu pokraj Siska.

Petrinja

Prije Siska izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora u Petrinji je zapalilo svijeće i uz spomenik poginulim pripadnicima 2. gardijske brigade “Gromovi” te poginulim petrinjskim braniteljima.

Tekst: na temelju vijesti Hine, foto: HGZ/T.Lucić

Krešimir KašparPočast Janku Bobetku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)