Vijesti

Konferencija u sjećanje na Gojka Šuška

U okviru obilježavanja 24. obljetnice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška, u ponedjeljak 2. svibnja 2022. godine u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora održana je Tematska konferencija “Gojko Šušak – život i djelo”. Skup je otvorio predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić u svojem izlaganju evocirajući svoja iskustva iz suradnje s pokojnim ministrom.

Mate Granić, Zlatko Mateša, Vladimir Šoljić, Miljenko Galić, Pavao Miljavac, Marinko Krešić, sudionici Koneferencije

Pred pedesetak sudionika, članova HGZ-a i gostiju, svoja su sjećanja o Gojku Šušku iznijeli Mate Granić, koji je ujedno skup pozdravio i kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, zatim Zlatko Mateša, Vladimir Šoljić, Miljenko Galić i Pavao Miljavac. U sklopu Konferencije prikazan je i kratki prigodan film o Gojku Šušku, a svi nazočni dobili su i knjižicu s njegovim sažetim životopisom. Predsjednik HGZ-a u svom je završnom izlaganju najavio veliku konferenciju za slijedeću godinu kada će se obilježiti 25. obljetnica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška te tiskanje izlaganja s ove Konferencije.

Marinko Krešić i Oliver Soldo
Marinko Krešić i Vladimir Šoljić

Konferenciji je kao gost nazočio i ministar za pitanja branitelja Hercegovačko neretvanske županije Oliver Soldo, a HGZ-u je tom prilikom poklonio veliki ručno izrađeni unikatni drveni križ koji je izradio branitelj Srečko Brkić. Vladimir Šoljić poklonio je za HGZ-ovu knjižnicu nekoliko knjiga.

Tekst HGZ/K.Kašpar, slike HGZ/T.Lucić

Krešimir KašparKonferencija u sjećanje na Gojka Šuška

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)