Vijesti

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u Bosanskoj Posavini

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić sudjelovao je 6. listopada 2022. u Bosanskom i Slavonskom Brodu na svečanostima Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata u Bosanskoj Posavini, a u prigodi 30. obljetnice obilježavanja pada Bosanskog Broda i većeg dijela Bosanske Posavine.

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana 101. Bosanskobrodske brigade i koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, prvi dio programa započeo je polaganjem vijenaca i molitvom kod spomen obilježja na gradskom groblju u Bosanskom Brodu.

Slijedila je misa zadušnica u župnoj crkvi Sv. Ilije proroka u Bosanskom Brodu za sve poginule, nestale i umrle branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu. Drugi dio programa odvijao se u popodnevnim satima u Slavonskom Brodu. Započeo je polaganjem vijenaca i svijeća kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića na koje su uz predstavnike društveno političkih vlasti iz Bosne i Hercegovine sudjelovali predstavnici gradskih i županijskih vlasti iz Slavonskog Broda.

Krešimir KašparDan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u Bosanskoj Posavini

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)