Vijesti

Počast žrtvi Vukovara i žrtvama Škabrnje

U koloni sjećanja kojom se svakog 18. studenoga odaje počast žrtvi Vukovara i ove godine bilo je brojno izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno predsjednikom generalom Marinkom Krešićem koje je po dolasku na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata zapalilo svijeće u znak sjećanja na sve stradalnike Vukovara.

Istoga dana u ime Hrvatskog generalskog zbora admirali Ante Budimir i Ante Urlić sudjelovali su u svečanostima obilježavanja žrtvi Škabrnje.

“Na današnji dan sjećamo se svih naših suboraca i prijatelja koji su dali živote za domovinu. Sjećamo se teških dana koje smo proživjeli. A evo nakon toliko godina ponosni smo da toliko mladih iz svijeta se okuplja sjećati tih dana da nikad ne zaboravimo Vukovar!”, kazao je Marinko Krešić, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora u izjavi tijekom hodnje prema groblju.

Kolona sjećanja, tuge i ponosa predvođena hrvatskim braniteljima Vukovara, članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara te prvi put i mladih Vukovaraca, onih koji su kao djeca proživjeli ratna razaranja Vukovara, a također i uz nazočnost predstavnika hrvatskog državnog vrha predvođenih predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem krenula je  iz Nacionalne memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru put Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Prije nego što su na groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće, sudionici obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara prošli su cijeli Vukovar u koloni sjećanja dugoj više od pet kilometara.

Molitvu za žrtve Domovinskog rata Grada Vukovara predvodio je mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, dok je svetu misu za sve žrtve iz Domovinskog rata predvodio mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup.

Krešimir KašparPočast žrtvi Vukovara i žrtvama Škabrnje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)