Vijesti

Veterani mira

U subotu 6. siječnja 2024. godine u emisiji Veterani mira, na Prvom programu Hrvatske televizije, urednice Marije Miličević, gostovao je prof. dr. sc. prim. Darko Ropac, umirovljeni brigadir, voditelj Savjeta za potporu kvalitete življenja članova Hrvatskog generalskog zbora i voditelj projekta “Edukacijom do zdravlja”. Glavna tema razgovora bio je projekt koji se realizira pri HGZ-u, uz financijsku podršku Grada Zagreba. U emisiji je bilo govora o razlikama u očekivanom životnom vijeku i uzrocima smrtnosti braniteljske populacije i stanovništva Hrvatske. Također se govorilo i o rezultatima sistematskih pregleda branitelja, o korištenju primarne i bolničke zdravstvene skrbi, značaju veteranskih centara za promicanje zdravijeg života te o potrebi zdravstvene edukacije branitelja.

Istaknuti su ciljevi projekta: upoznavanje branitelja s važnosti očuvanja i unapređenja fizičkog i psihičkog zdravlja, ranog otkrivanja i liječenja bolesti, rizičnim čimbenicima za razvoj bolesti te preventivnim mjerama i aktivnostima u cilju očuvanja zdravlja i specifičnostima prevencije i ranog otkrivanja bolesti. Pozvani su svi branitelji koji žele pridonijeti boljitku svoga zdravlja da sudjeluju u projektu koji se realizira u Ustanovi za sveobuhvatnu skrb Tigrovi u Rakitju. O terminima budućih radionica branitelji će biti obaviješteni putem WEB stranica HGZ-a, Ustanove za sveobuhvatnu skrb Tigrovi, 2. grbr. Gromovi i Hrvatskog časničkog zbora – ogranak Zagreb.

Emisija Veterani mira dostupna je na (uz prijavu na HRTi):  https://hrti.hrt.hr/api/api/ott/socialshare?target=email&referenceId=1391075565&channelReferenceId=40013&mobile=false&serie=false&operatorReferenceId=hrt

Foto: HRT1

Krešimir KašparVeterani mira

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)