Vijesti

KOORDINACIJSKI SASTANAK VODITELJA PROJEKATA

Dana 6. veljače 2024. godine potpredsjednik HGZ-a general Frane Tomičić održao je u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora koordinacijski sastanak s voditeljima funkcionalnih cjelina i voditeljima projekata HGZ-a. Na sastanku su voditelji izvjestili o statusu provedbe aktualnih šest projekata HGZ-a. To su projekti „Kako pomoći u kriznim situacijama“, „Edukacijom do zdravlja“ i „Pričuvne brigade Grada Zagreba u Domovinskom ratu“ financirani od Grada Zagreba te projekti „Nacionalni program edukacije i kultura sjećanja na Domovinski rat“, „Tjelesnom aktivnošću do zdravlja“ i  „Obilježavanje značajnih datuma iz Domovinskog rata“ financirani od Ministarstva hrvatskih branitelja. Nakon provedene rasprave zaključeno je kako se projekti provede sukladno planiranom te će biti završeni u predviđenim rokovima.  

Tajnica HGZ-a dr.sc. Jacqueline Domjanić izvjestila je o novim raspisanim javnim pozivima za financiranje/sufinanciranje projekata od strane Grada Zagreba i Ministarstva hrvatskih branitelje za 2024. godinu, kao i najavi Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva (NZRCD) o mogućnosti skorog raspisivanja javnog poziva, za provedbu novog EU projekta. Nakon rasprave u kojoj su sudjelovali nazočni voditelji funkcionalnih cjelina i voditelji projekta zaključeno je kako će se HGZ aktivno uključiti, odnosno prijaviti na raspisane javne pozive kroz prijedlog novih projekata.

General Tomičić upoznao je nazočne s sadržajem teme: „Osposobljavanje mladih za obranu zemlje“  koju će Think tank HGZ-a  Centar za istraživanje i analize „Dr. Franjo Tuđman“ u okviru Temeljne sustavne podrške NZRCDO, provoditi tijekom 2024. godine. Tema će se obrađivati kroz dvije konferencije, okrugli stol, javnu raspravu, pet predavanja i  anketno istraživanje.

Na sastanku je također  podržana aktivnost članova  HGZ-a brigadira dr.sc. Daria Matike i brigadira Borisa Trnskog, koji će  kroz temu „Hrvatski generali od 1804. do 1919. godine“ sudjelovati na 6. hrvatskom iseljeničkom kongresu koji će održavati u Puli od 27. do 30. lipnja 2024. godine.

Krešimir KašparKOORDINACIJSKI SASTANAK VODITELJA PROJEKATA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)