Vijesti

Obilježen Dan državnosti i Dan branitelja Grada Zagreba

Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora sudjelovali su širom Hrvatske u svečanostima obilježavanja 30. svibnja Dana državnosti Republike Hrvatske, a u Zagrebu i u svečanostima vezano za Dan branitelja Grada Zagreba i Dan Grada Zagreba.

Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora nazočili su uz izaslanstva Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske polaganju vijenaca kod Spomenika domovini te u Crkvi sv. Marka na svetoj misi za Domovinu koju je predvodio mons. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup. Također su nazočili izvođenju smjene straže u organizaciji Kravat pukovnije.

U Zagrebu u organizaciji Grada Zagreba obilježavanje je počelo polaganjem vijenaca na Gradskom groblju Mirogoj, u Aleji hrvatskih branitelja, kod Spomen obilježja Glas hrvatske žrtve – Zid boli te kod Kenotafa te nastavljeno svečanim prijamom za hrvatske ratne vojne zapovjednike i predstavnike braniteljskih udruga grada Zagreba u Gradskoj palači Dverce.

U Karlovcu ispred spomen križa u Parku Bedema ljubavi, postavljeni su vijenci i upaljene svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje te je slavljena sv. misa za poginule branitelje i Domovinu u župnoj crkvi “Presvetog srca Isusova”.

Fotografije: Vlada RH/Grad Zagreb/Grad Karlovac

Krešimir KašparObilježen Dan državnosti i Dan branitelja Grada Zagreba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)