Vijesti

Ustrojen Ogranak HGZ za Dalmaciju

U petak  28. lipnja 2024. godine župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban primio je izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) predvođeno predsjednikom umirovljenim general-bojnikom Marinkom Krešićem, u prigodi ustrojavanja Ogranka HGZ-a za Dalmaciju.  U pozdravnom govoru, župan je izrazio zadovoljstvo ustrojavanjem Ogranka te je ukazao na nemjerljiv doprinos hrvatskih branitelja i generala i admirala članova HGZ-a sa područja Daalmacije, tijekom Domovinskog rata. “Iskustvo koje oni imaju u segmentu sigurnosti te doprinos u stvaranju Hrvatske su nemjerljivi. Iako su sve odradili na stvaranju domovine, prenošenje tog iskustva na mlađe generacije je zlata vrijedno”, istaknuo je župan. 

Ogranak HGZ za Dalmaciju pokrivati će  četiri županije: Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, Zadarsku i Dubrovačko-neretvansku. Uz obilježavanje događaja i obljetnica iz Domovinskog rata i hrvatske vojne povijesti članovi Ogranka će u suradnji s Upravnim odborom HGZ-a sudjelovati u kreiranju, praćenju, provođenju i vrednovanju javnih politika iz područja sigurnosti i obrane, surađivati s braniteljskim udrugama, prenositi svoja bogata iskustva mlađim naraštajima, sudjelovati u projektima HGZ-a, a jednom godišnje na području Dalmacije održavati će se zajednička sjednica Upravnog odbora HGZ-a i Ogranka HGZ-a za Dalmaciju.

Za voditelja Ogranka članovi HGZ-a iz Dalmacije jednoglasno su izabrali, te Upravnom odboru HGZ-a za voditelja Ogranka predložili, umirovljenog brigadnog generala Ivana Benetu.

Nakon prijema kod župana Bobana za članove HGZ-a organizirano je prigodno druženje.

Krešimir KašparUstrojen Ogranak HGZ za Dalmaciju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)