Vijesti

Predsjednica Republike primila izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno predsjednikom Zbora umirovljenim generalom zbora Pavlom Miljavcem, koje ju je izvijestilo o nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora te osnovanom Savjetu za praćenje i analizu sigurnosnih prijetnji i izazova.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora (s lijeva nadesno: generali Krešić, Lucić, Miljavac, Ćesić, Ćosić, Kruljac i brigadir Vučić)

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora na čelu s predsjednikom Zbora umirovljenim generalom zbora Pavlom Miljavcem, koje ju je izvijestilo o nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora te osnovanom Savjetu za praćenje i analizu sigurnosnih prijetnji i izazova.

Razgovaralo se o problematici stanja sigurnosti i vitalnih strateških interesa Republike Hrvatske, ali i promicanju zajedništva, hrvatske nacionalne tradicije i temeljnih vrijednosti na kojima je stvorena hrvatska država, što su među ostalim ciljevi ove braniteljske udruge.

Predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je važnost suradnje s tijelima državne vlasti regionalne i lokalne uprave i samouprave, a sugovornici su zaključili kako je potrebno nastaviti sa znanstvenim i stručnim istraživanjem Domovinskog rata kao i dodatno educirati mlađe generacije o njegovom značaju.

Sastanku koji je održan 3. listopada 2019. godine su nazočili i umirovljeni general zbora Josip Lucić, umirovljeni general-bojnik Ljubo Ćesić, umirovljeni general-bojnik Marinko Krešić, umirovljeni general-pukovnik Krešimir Ćosić, umirovljeni general-pukovnik Mladen Kruljac i umirovljeni brigadir Ante Vučić.

Vijest i fotografije: Ured Predsjednice Republike Hrvatske

Krešimir KašparPredsjednica Republike primila izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)