Vijesti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio predstavnike Hrvatskog generalskog zbora

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je 22. Listopada 2019. u Banskim dvorima predstavnike Hrvatskog generalskog zbora, s kojima se kontinuirano surađuje i vodi redoviti dijalog o svemu što Vlada čini za položaj i prava hrvatskih branitelja, dignitet Domovinskoga rata te gospodarski i društveni napredak Hrvatske.

Po završetku sastanka, u izjavi za medije, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je da su na sastanku temeljito analizirana aktualna pitanja u Republici Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na programe i aktivnosti koje provodi Hrvatski generalski zbor.

Ministar Medved izvijestio je da se razgovaralo o sigurnosnim izazovima u hrvatskom okruženju poput migrantske krize te mjerama koje hrvatska Vlada provodi na tom području, pitanjima vezanim za ulazak Hrvatske u Schengen te o spektru aktivnosti koje su usmjerene na podizanje razine u svim sposobnostima. U tom kontekstu bilo je riječi o nabavi borbenih zrakoplova, odnosno analize prošlih procesa i traženja rješenja, naveo je ministar.  

Predsjednik HGZ-a Pavao Miljavac ocijenio je sastanak dobrim, rekavši da Hrvatski generalski zbor podržava rad Vlade i premijera Andreja Plenkovića.

“Htjeli smo vidjeti kako se gleda na sigurnosnu situaciju u okružju. Znate da se prema Hrvatskoj iz nekih zemalja s istoka vodi virtualni rat ili specijalni rat. Nevjerojatno je koliko dugo to traje i kakve se sve nepredvidive izjave, situacije događaju. Imaju svoju vezu. Malo stvari se događa slučajno”, kazao je Miljavac, dodavši da dijelom govori o Srbiji, a dijelom i o BiH. Istaknuo je da je premijer rekao da će nastaviti razgovarati na tu temu i da ga HGZ upozori ako još nešto primijete. Miljevac smatra da su hrvatsko predsjedanje Hrvatske Vijećem EU-a i uspjesi u Bruxellesu mnogima trn u oku.

 “Dobro stojimo i naravno da to treba malo neutralizirati. I onda vam se pojavi neka skupina koja pretuče neke Srbe koje su gledali utakmicu. Nađeš njih, ali ne znaš poveznicu koja ih je gurnula u to, a očito je odnekud došlo. I onda se govori da je hrvatska ustaška država”, zaključio je Miljavac. 

Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić. 

Vijest i fotografije:  Vlada / Hina

Krešimir KašparPredsjednik Vlade Andrej Plenković primio predstavnike Hrvatskog generalskog zbora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)