Vijesti

Ministar obrane Mario Banožić s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić susreo se po prvi put u svom mandatu s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora u četvrtak, 8. listopada 2020. godine u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.

Na samom početku susreta, ministar Banožić zahvalio je generalima za nemjerljiv doprinos u obrani Domovine i hrvatskog naroda, kao i u stvaranju Hrvatske vojske.

“Iznimno sam zadovoljan današnjim sastankom s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora gdje smo još jednom potvrdili zajedničke interese i vrijednosti, a to je jačanje i modernizacija naše Hrvatske vojske. Njezino jačanje i unapređenje sposobnosti, znanja i vještina hrvatskih vojnika ono je što mora biti prioritetna zadaća svih nas, a upravo će iskustvo i znanja naših generala doprinijeti istome”, rekao je ministar Banožić.

Tijekom susreta, ministar obrane i predstavnici Hrvatskog generalskog zbora razgovarali su i o daljnjim planovima vezanim za opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske te njezinom preustroju, ali i o načinima poboljšanja uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske. Kazavši kako Hrvatski generalski zbor podupire daljnji plan razvoja Oružanih snaga RH, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac ističe kako se isto postiže isključivo razmjenom ideja i iskustava.

“U ovoj prigodi još jednom izražavam podršku Hrvatskog generalskog zbora Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci. Vjerujem kako ćemo i u narednom razdoblju svi zajedno, razmjenom ideja i iskustava doprinositi razvoju i modernizaciji pobjedničke Hrvatske vojske”, poručuje general Miljavac.

Tekst i fotografije:MORH/J.Kopi

Krešimir KašparMinistar obrane Mario Banožić s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)