Vijesti

Održana javna rasprava: “Aktivno starenje kroz obrt i poduzetništvo”

U prostoru Hrvatskog generalskog zbora na Gornjem gradu dana 2. prosinca 2021. godine održana je javna rasprava na temu “Aktivno starenje kroz obrt i poduzetništvo”.  Ovo je jedna u nizu tematskih rasprava koje su planirane u sklopu projekta “Kako ostarjeti, a ne biti usamljen”. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog Socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Cilj projekta je jačanje organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika.

Tematska rasprava obuhvatila je niz aktualnih tema o mogućnostima uključivanja umirovljenika u obrte i poduzetništva, važnosti aktivnog sudjelovanja umirovljenika u društvu kao i razmjena znanja i vještina među generacijama.

Na početku javne rasprave, uvodnu riječ uputio je Marinko Krešić, umirovljeni general-bojnik, koji je pozdravio sve prisutne sudionike. Voditeljica projekta, Eva Kanižaj, uzvanicima je u kratko predstavila projekt i iznijela podatke o provedenim aktivnostima i pozvala umirovljenike da se uključe u projekt.

Javnu raspravu moderirao je Dražen Maksimović predsjednik HAD-a i predstavnik Obrtničkog učilište, ustanove za obrazovanje. U raspravi sudjelovali su dr. Josip Mihaljević, izaslanik Ministarstva unutarnjih poslova, savjetnik ministra, Josip Lucić, umirovljeni general zbora, Katarina Drakulić, Udruženje obrtnika grada Zagreba, Snježana Zbukvić – Ožbolt, Pučko otvoreno učilište grada Zagreba, HAD, Josip Rodić, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb, Ljubo Ćesić – Rojs, umirovljeni general-bojnik, Josip Vukina, poduzetnik, Jakov Bevanda, umirovljeni ravnatelj Elektrostrojarske obrtničke škola, Zagreb, Frane Tomičić, umirovljeni brigadni general, Mladen Vragotuk, umirovljeni brigadir, Neven Katić, Udruga veterana Hrvatske ratne mornarice i Tomislav Ban, HCR-CTRO (Hrvatski centar za razminiranje-Centar za testiranje, razvoj i obuku).

Javna je rasprava završila zahvalom svim sudionicima na odazivu i pozivom za sudjelovanje na tematskoj konferenciji pod nazivom “Aktivno starenje kroz obrt i poduzetništvo” koja koja će se održati 15. prosinca 2021. godine u Hotelu International, Zagreb.

Krešimir KašparOdržana javna rasprava: “Aktivno starenje kroz obrt i poduzetništvo”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)