Vijesti

In memoriam 10. prosinca 1999. – 10. prosinca 2021.

Obilježavajući 22. obljetnicu njegove smrti ističemo da Franji Tuđmanu u ukupnoj hrvatskoj povijesti ne pripada samo simbolično mjesto prvog predsjednika samostalne Hrvatske nego i mjesto jednog od istinski zaslužnih pojedinaca i velikana !   

Još za njegovog života, a osobito nakon smrti, postojali su i postoje i danas i osporavatelji njegove uloge i djelovanja. Podmetalo mu se i podmeće se sve i svašta, u vješto orkestriranim informacijskim operacijama kojima je za cilj bio konstruirati lažnu realnost događaja. Te su operacije bile i jesu i danas dio informacijskog rata putem kojeg i poraženi agresor koji ni danas nije odustao od svojih ciljeva, ali i neki međunarodni čimbenici koji Hrvatsku nisu željeli, a i sada im baš ne odgovara, pokušavaju ostvariti svoje ciljeve. Nažalost u tim operacijama i svjesno i nesvjesno sudjeluju određene političke grupacije, određene interesne skupine i pojedinci u Hrvatskoj. U brojnim znanstvenim i publicističkim radovima dokazano je da su navedene teze posljedica manipuliranja informacijama i neargumentirane besmislice, no nažalost one se i dalje vrte u javnosti.

Zato je i na nama generalima i visokim časnicima i na cijelom Hrvatskom generalskom zboru ozbiljna odgovornost i trajna zadaća boriti se za istinu o Franji Tuđmanu i neumorno razobličavati pokušaje i nastojanja za krivotvorenjem Domovinskog rata i ukupne borbe za samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Ako netko uopće i zaslužuje naziv „oca nacije“ onda je to bez ikakvih ograda dr. Franjo Tuđman ! Nije bio savršen jer takvi i ne postoje, ali bio je nepokolebljiv u borbi za neovisnost Hrvatske koju je volio iznad svega ! Uporabio je svoj razum, inteligenciju i znanje kako bi ujedinio sve hrvatske ljude bez obzira na politička stajališta, vodio je bitku za demokraciju, a bio je i od presudnog značaja za mir postignut u BiH, ukratko Franjo Tuđman je bio jedinstven !

I kao što je često izgovarao, treba na kraju reći samo: “Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što !”

Neka mu je vječna hvala i slava mu !

hgz-site-adminIn memoriam 10. prosinca 1999. – 10. prosinca 2021.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)