Vijesti

Predavanje o Domovinskom ratu

U srijedu 19. listopada 2022. godine održano je stručno predavanje  za predmetne učitelje i nastavnike povijesti Grada Zagreba i Zagrebačke županije u sklopu projekta „Nacionalni program edukacije o Domovinskom ratu“. Tema stručnog predavanja bila je o pripremama Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za završne operacije u Domovinskom ratu. Predavači su bili generali Pavao Miljavac i Josip Štimac.

Prva slika: Lj.Ćesić, zamjenik predsjednika HGZ-a, P.Miljavac, J.Štimac, T. Križak i I.Pokaz Druga slika: dr.sc.Dubravka Brezak Stamać Treća slika: P.Miljavac Četvrta slika: J.Štimac

Predavanje je nastavak dugogodišnjeg projekta koje provodi Hrvatski generalski zbor uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i stručnu pomoć Agencije za odgoj i obrazovanje. Od 2016 godine održan je niz od dvadesetak predavanja, uz prekid od 2020. godine zbog pandemije COVID-19. Predavanje je održano u velikoj dvorani Hrvatskog generalskog zbor u nazočnosti pedesetak predmetnih učitelja i nastavnika povijesti.  Predavanju su nazočili i izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja general Ivan Pokaz, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr.sc. Dubravka Brezak Stamać, gospođa Milena Suknaić, ispred Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba rada iz Odjela za programe udruga te viši savjetnik za povijest u Odjelu za stručno-pedagoški nadzor u Agenciji za odgoj i obrazovanje Timur Križak.

Krešimir KašparPredavanje o Domovinskom ratu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)