Vijesti

Nastavak predavanja o Domovinskom ratu

U srijedu 26. listopada 2022. godine održano je drugo po redu stručno predavanje  za predmetne učitelje i nastavnike povijesti Grada Zagreba i Zagrebačke županije u sklopu projekta „Nacionalni program edukacije o Domovinskom ratu“ kao nastavak stručnog predavanja od 19. listopada 2022., a na temu priprema Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za završne operacije u Domovinskom ratu. Predavanje su održali generali Pavao Miljavac i Josip Štimac.

Pavao Miljavac i Josip Štimac
Uvodno izlaganje Marinka Krešića

Nazočnima se na početku skupa obratio predsjednik Hrvatskog generalskog zbora general Marinko Krešić te naglasio želju i nastojanje Hrvatskog generalskog zbora da se na ovakvim predavanjima prenesu autentične činjenice o Domovinskom ratu s obzirom da se radi o živućim svjedocima i sudionicima Domovinskog rata i o osobama koje su tada obnašale visoke vojne zapovjedne funkcije.

Predavanju je nazočilo četrdesetak predmetnih učitelja i nastavnika povijesti, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja general Ivan Pokaz te viši savjetnik za povijest u Odjelu za stručno-pedagoški nadzor u Agenciji za odgoj i obrazovanje prof. Timur Križak.

Krešimir KašparNastavak predavanja o Domovinskom ratu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)