Vijesti

Posjet dekanice Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

Na poziv predsjednika Hrvatskog generalskog zbora Marinka Krešića 29. studenoga 2022. godine u radni je posjet došla dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Jana Žiljak Gršić. Radnom su posjetu nazočili i zamjenik predsjednika Ljubo Ćesić, potpredsjednik Frane Tomičić i stručni voditelj Centra za istraživanja i analize HGZ-a prof.dr.sc. Dario Matika.

Tehničko veleučilište u Zagrebu je visoko učilište koje pruža profesionalno obrazovanje i osposobljavanje studenata u području elektrotehnike, građevinarstva, računarstva i informacijsko- komunikacijskih tehnologija, strojarstva, ortotike i protetike. Cilj Veleučilišta je osigurati visoku kvalitetu studija u području primjenjenih znanosti, razviti visoko kvalificirane stručnjake i pružiti praktična znanja, kao i cjeloživotno učenje za ostvarenje budućih karijera. Tehničko veleučilište u Zagrebu sudjelovalo je u Programu civilnog – vojnog školovanja „Kadet“ na kojem su svoje školovanje proveli budući časnici borbenih rodova i rodova borbene potpore Hrvatske vojske. Trenutno se na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu školuju pripadnici Hrvatske vojske i kadeti Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“  na specijalističkom studiju informacijske sigurnosti i digitalne forenzike odnosno provode praktične vježbe u okviru kolegija „Eelektroničko ratovanje“ u radarskom laboratoriju na kabinetskoj varijanti motrilačkog radara.

Utvređeno je da postoji obostrani interes za uspostavu i formaliziranje znanstveno – stručne suradnje između Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Centra za istraživanja i analize Hrvatskog generalskog zbora s posebnim naglaskom na cjeloživotno učenje u kojem mogu sudjelovati članovi Hrvatskog generalskog zbora koji su dokazali svoju stručnost u području vojno – tehničkih znanosti, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme, razminiranja, logistike, održavanja uređaja i rukovanja ubojnim sredstvima i slične opreme.

Dogovoren je uzvratni posjet Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, sudjelovanje u radionicama, internim projektima i drugim znanstveno – stručnim aktivnostim te mogućnost sudjelovanja u prijavama na različite javne natječaja za financiranje projekata hrvatskih branitelja na načelima otvorenosti, uključivosti i transparentnosti kroz zajedničku sigurnost i napredak.

Krešimir KašparPosjet dekanice Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)