Vijesti

Izrazi sućuti predsjednika Hrvatskoga sabora, Vlade Republike Hrvatske, ministara hrvatskih branitelja i obrane u povodu smrti Pavla Miljavca

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti generala Pavla Miljavca:

„Poštovana obitelji, s velikom tugom primio sam vijest o iznenadnoj smrti generala Pavla Miljavca. U ovim teškim trenucima, upućujem vam uime Hrvatskoga sabora i u osobno ime izraze iskrene i duboke sućuti. Dojmljiv je popis dužnosti koje je general zbora Pavao Miljavac obnašao. Nakon iznimno važne uloge u Domovinskom ratu, bio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, ministar obrane te saborski zastupnik u četvrtom sazivu Hrvatskoga sabora. Činjenica da je bio dugogodišnji predsjednik Hrvatskog generalskoga zbora te njegov počasni predsjednik svjedoči o dubokom uvažavanju koje je uživao kod kolega ratnih zapovjednika. Nastavljajući promicati dignitet i vrijednosti Domovinskog rata i u poraću, nije štedio napora na afirmaciji prava svih svojih suboraca. U vremenu kada je, kao rijetko kad u ovom stoljeću, razvidno da se teško izborenu slobodu ne smije uzimati zdravo za gotovo, odlazak generala Miljavca podsjeća nas i na trajnu zahvalnost koju dugujemo njemu i svim hrvatskim braniteljima.  Poštovana obitelji, na ponos i čast vam može biti njegova uloga u stvaranju hrvatske države i hrvatskoj pobjedi u Domovinskom ratu. Neka mu je vječna hvala i slava.“

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je izraze sućuti u povodu smrti Pavla Miljavca:

“S tugom sam primio vijest o iznenadnoj smrti i preranom odlasku generala Pavla Miljavca. Ime generala Miljavca zabilježeno je u temeljima hrvatske države. Njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu te doprinos ustroju i razvoju hrvatskih Oružanih snaga ostat će trajno u sjećanju hrvatskih građana. Kao načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga profesionalno je i pouzdano radio na jačanju i poboljšanju sposobnosti Hrvatske vojske te razvoju obrambenog sustava. Djelujući kao predsjednik, a potom počasni predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, promicao je zajedništvo, vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih branitelja kao temelja hrvatske države. Svoj je obol dao i hrvatskom političkom životu. Bio je ministar obrane te zastupnik u Hrvatskom saboru, angažirano radeći na zaštiti interesa hrvatskih branitelja i čuvanju stečevine Domovinskog rata. U ime Vlade i osobno, obitelji i Hrvatskomu generalskom zboru upućujem izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja.”

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je izraze sućuti obitelji Miljavac i Hrvatskom generalskom zboru:

Ožalošćena obitelji Miljavac,
s tugom sam primio vijest da nas je zauvijek napustio general Pavao Miljavac. Ostavio je neizbrisiv trag kao istinski domoljub, dajući svoj doprinos za našu Hrvatsku u ratu i u miru. Njegov ratni i životni put ostaje trajno zabilježen u sjećanjima svih nas, na ponos obitelji i domovini.
Neka vas u ovim teškim trenucima tješi vjera u vječni život.
S vama u mislima i molitvama,
potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved
 
Poštovani članovi Generalskog zbora,
s tugom sam primio vijest o smrti generala zbora Pavla Miljavca, dragovoljca Domovinskog rata i vašeg počasnog predsjednika. Njegov ratni i životni put te profesionalni angažman primjer je kako odano i predano služiti domovini.
U ime Ministarstva hrvatskih branitelja i svoje osobno izražavam sućut,
potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u utorak 6. prosinca 2022. godine izraze sućuti u povodu smrti generala Pavla Miljavca, bivšeg načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, ministra obrane, saborskog zastupnika i počasnog predsjednika Hrvatskog generalskog zbora.

“Sve nas je zatekla vijest o odlasku velikog čovjeka, generala i bivšeg ministra obrane Pavla Miljavca. Ne postoji način da se ublaži tuga kada odlaze naši najdraži, ali vjerujem kako je ponos što smo ga imali i sve što nam ostavlja u nasljeđe ono što će ga zadržati u našim srcima, molitvama i mislima. Postoje ljudi koji su u presudnim povijesnim vremenima svojim djelovanjem obilježili jednu epohu koja je zlatnim slovima upisana u hrvatsku povijest. Oni su postajali čvrsta točka naše odlučnosti i simboli naše borbe. Jedan od takvih ljudi, velikana, bio je i Pavao Miljavac. A uspomena na njega, njegova ostvarenja bit će nadahnuće kako se bori za hrvatske ciljeve i kako se ostvaruju zajedničke vizije. Počivao u miru Božjem.”

Krešimir KašparIzrazi sućuti predsjednika Hrvatskoga sabora, Vlade Republike Hrvatske, ministara hrvatskih branitelja i obrane u povodu smrti Pavla Miljavca

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)