Vijesti

Primanje u Vladi Republike Hrvatske

Izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno predsjednikom Marinkom Krešićem nazočilo je na prijemu koje je 15. prosinca 2022. upriličila Vlada Republike Hrvatske za predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Nazočnima se obratio predsjednik Vlade Andrej Plenković te poručio hrvatskim braniteljima da je njegova Vlada ispravila mnoge nepravde prema toj populaciji i popunila praznine, dodavši da ima “još nekih nepravdi i uskraćenih prava”, koje namjerava riješiti slijedeće godine.

Poručio je kako Vlada želi da Hrvatska ispuni svoje obaveze prema onima koji su dali najviše dodavši da se cijeli kontekst rada Vlade bazira na ideji da su hrvatski branitelji i Domovinski rat temelj hrvatske slobode.

”Cijeli naš kontekst rada bazira se na jednoj središnjoj ideji, a to je da su hrvatski branitelji i domovinski rat temelj hrvatske države i slobode.  I ta činjenica nikada ne ispada niti iz vida, niti može biti smetnuta s uma i vodi sve nas koji u ovom trenutku imamo odgovornost i povjerenje hrvatskog naroda da činimo najbolje što možemo za boljitak svih naših građana, a isto tako i za očuvanje vrijednosti Domovinskog rata”, istaknuo je predsjednik Vlade.

Na tom tragu spomenuo je da je Vlada  u proteklih nekoliko godina donijela jedinstveni zakon o pravima branitelja, zakon o nestalima, o civilnim stradalnicima Domovinskoga rata, novi zakon o Zakladi hrvatskih branitelja i da nastoji kroz svoje aktivnosti koje imaju zakonski okvir i operativne mjere, ali i proračunsku snagu, zaokružiti sve ono što je nužno, primjereno i bitno za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

Predsjednik Vlade prokomentirao je i aktualna zbivanja u Hrvatskoj te nabrojio uspjehe postignute ove godine zaželivši svima sretan Božić i Novu godinu.

Prijamu su nazočili potpredsjednici Vlade ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji su se također obratili nazočnima te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Tekst i slike: sa stranica Vlade RH

Krešimir KašparPrimanje u Vladi Republike Hrvatske

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)