Vijesti

Čestitka nadbiskupu Kutleši

U prigodi preuzimanja službe zagrebačkog nadbiskupa, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić uputio je čestitku mons. Draženu Kutleši slijedećim tekstom:

“Preuzvišeni oče nadbiskupe,

u ime Hrvatskog generalskog zbora i svoje osobno ime, radosna srca Vam čestitam na preuzimanju službe nadbiskupa Zagrebačke nadbiskupije koju Vam je povjerio Sveti Otac.

Molimo Gospodina da Vam podari mudrost, snagu i ljubav u obnašanju nove službe koja zahtjeva odgovornost, savjesnost i požrtvovnost i neka Vas Njegova ruka prati i osnažuje u toj zadaći. Vaš dosadašnji životni i svećenički put jamstvo su da ćete i kao zagrebački nadbiskup nastaviti svoje pastirsko poslanje i ohrabrujući djelovati na crkveni život naše najveće metropolije i cjelokupne Crkve u Hrvata.

Preuzvišeni, ujedno Vas molim da prenesete našu zahvalu dosadašnjem nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću na četvrt stoljeća čestitog služenja i pastirske brige za povjereni mu vjernički puk uz želju za pregršt zdravlja i jak duh u nastavku puta kako mu ga je zacrtao Gospodin.

S iskrenim poštovanjem i povjerenjem još jednom primite naše najiskrenije čestitke.

                                                                                Predsjednik

                                                                Marinko Krešić, general-bojnik”

Krešimir KašparČestitka nadbiskupu Kutleši

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)