Vijesti

XX. sjednica Upravnog odbora

U utorak 29. kolovoza 2023. godine održana je XX. sjednica Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora. Nakon uvodnog obraćanja predsjednika HGZ-a Marinka Krešića, članovi Upravnog odbora raspravili su i jednoglasno prihvatili informacije te donijeli konkretne  odluke  u svezi s predloženim točkama Dnevnog reda.

Prihvaćena je informacija o uključenju HGZ-a u temeljnu sustavnu podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva koja uz pripremno razdoblje od 1. srpnja 2023. godine započinje od  1. siječnja 2024. godine. Za lakšu prilagodbu i pripremu za temeljnu sustavnu podršku HGZ-u su za pripremno razdoblje od strane Nacionalne zaklade odobrena potrebita financijska sredstva.

U svezi s navedenim HGZ je  3. kolovoza 2023. godine objavio natječaj za prijam u radni odnos na određeno vrijeme za radna mjesta voditelj/ica projekata, administrator/ica projekata i spremač/ica. Upravni odbor je nakon provedene rasprave prihvatio prijedlog Kadrovskog povjerenstva koje je obavilo razgovor s prijavljenim kandidatima, te donio odluku o prijemu kandidata u radni odnos na određeno vrijeme.   

Prihvaćena je informacija, te su razmatrane daljnje aktivnosti, u svezi s realizacijom projekata HGZ-a odobrenih od Grada Zagreba i Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.  Odobreni projekti se odnose na

  • nastavak Nacionalnog programa edukacije i kulture sjećanja na Domovinski rat
  • sudjelovanje i pomoć umirovljenih hrvatskih branitelja široj zajednici u kriznim situacijama
  • programe tjelesne aktivnosti i edukacije u prevenciji bolesti i održavanju zdravlja
  • obilježavanju značajnih datuma iz Domovinskog rata te
  • obilježavanje i promociju doprinosa pričuvnih brigada Grada Zagreba u Domovinskom ratu.

Članovi Upravnog odbora su nakon provedene rasprave prihvatili izvješće o realizaciji Obveznih smjernica za rad HGZ-a donesenih na XVII. proširenoj sjednici Upravnog odbora održanoj 1. lipnja 2023. godine u Svetom Križu Začretje.

Upravni odbor je također razmatrao i donio Odluku o sudjelovanju HGZ-a u obilježavanju važnijih datuma događanja i obljetnica iz Domovinskog rata u rujnu 2023. godine, a u skladu sa Statutom HGZ-a donio je i Odluku o osnivanju Suda časti HGZ-a.

Krešimir KašparXX. sjednica Upravnog odbora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)