Vijesti

XXVIII. sjednica Upravnog odbora

Dana 27. veljače 2024. godine održana je XXVIII. sjednica Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora (u daljnjem tekstu: HGZ-a) na kojoj su raspravljene i jednoglasno prihvaćene date informacije te donesene odluke u svezi s točkama dnevnog reda.  

Upravni odbor je nakon provedene rasprave jednoglasno usvojio zapisnik sa XXVII. sjednice Upravnog odbora te  prihvatio Izvješće o realizaciji zadaća u veljači 2024. kao i Plan težišnih zadaća HGZ-a za ožujak 2024. godine.

Na sjednici su razmatrana pitanja i jednoglasno donesene odluke vezano za kadrovska pitanja, razmotreni su prihvaćeni prijedlozi novih projekata HGZ-a kao i izvješće o izvršenom popisu materijalnih sredstava za 2023. godinu.

Upravni odbor primio je na znanje ostavku general-pukovnika Mate Ostovića na članstvo u Nadzornom odboru HGZ-a i na dužnost predsjednika NO HGZ-a te na temelju odredbi Poslovnika o radu Nadzornog odbora izabrao brigadnog generala Antuna Jeričevića za člana. Mandat mu teče do kraja mandata aktualnog vodstva, a predložit će se na slijedećem Saboru HGZ-a na potvrdu.

Članovi Upravnog odbora prihvatili su inicijativu o sudjelovanju HGZ-a na 6. hrvatskom iseljeničkom kongresu koji će se održati u Puli od 27. do 30. lipnja 2024. godine. Članovi HGZ-a brigadir prof.dr.sc. Dario Matika i brigadir Boris Trnski sudjelovati će na kongresu kroz temu: „Hrvatski generali od 1804. do 1919. godine“ , a u suradnji sa Hrvatskim diplomatskim klubom HGZ će sudjelovati na okruglom stolu na temu „ Uloga hrvatskog iseljeništva u obrani Hrvatske“. 

Krešimir KašparXXVIII. sjednica Upravnog odbora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)